Eben HaŽzer

Naast ons woonhuis en mijn atelier ligt het voormalig zondagsschooltje Eben HaŽzer.
Het is een Rijksmonument en dit sfeervolle karakteristieke gebouwtje is prachtig gelegen langs het mooie meanderende riviertje `t Gein. Echt een bezoek waard!
Op donderdagmiddag en zaterdagochtend geef ik er teken- en schilderlessen. Verder is er een permanente tentoonstelling van mijn schilderijen, aquarellen en tekeningen te zien.

Lessen

Een belangrijk onderdeel van mijn lessen is het stimuleren van het plezier in tekenen en schilderen. Ik richt me voornamelijk op het leren waarnemen van de omgeving en de natuur. De meeste inspiratie ontlenen we immers aan het landschap, stilleven, portret en model.
De lessen zijn voornamelijk individueel gericht, iedereen werkt op zijn eigen manier. Ik stimuleer iedereen om ook thuis te werken en te oefenen. Gedurende de lessen kunnen we de resultaten hiervan ook bespreken. Het delen van elkaars resultaten is interessant en inspirerend.
Verder geef ik instructies in het gebruik van de diverse materialen zoals houtskool, pen en inkt, aquarel en olieverf.

De lessen vinden plaats op:

donderdag 14.00 - 17.00
zaterdag 09.00 - 12.00

Open voor bezoek

Op zondag is Eben Haëzer van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Voorbijgangers, hoofdzakelijk fietsers en wandelaars, kunnen dan naar mijn werk komen kijken en zij kunnen genieten van koffie, thee of sap tegen een zeer schappelijke prijs.
Voor de liefhebber is er bovendien heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

mail voor meer informatie ...


english...

 

 

 

home
portret
landschap
stilleven
collage
lessen

CV
ontwerp en vormgeving
Eef Fakkeldij